APEX får stort uppdrag av AGA Gas (numera Linde Gas)

In Uncategorized by Andreas SköldLeave a Comment

I november / december 2019 får APEX det ärofyllda uppdraget att bygga en bunkringsanläggning för LNG åt AGA Gas. (numera Linde Gas)

Anläggningen är belägen i Nynäshamn och skall förse Destination Gotlands Visby färjor med LNG via dubbla jumbo trailers som skall köra LNG’n från Lindes LNG terminal i Nynäshamn.

I uppdraget ingår design, tillverkning samt installation av ett antal prefabricerade skidar med ventiler och utrustning samt installation av allting på plats inklusive all interconnecting piping, därutöver besiktning och CE märkning av hela anläggningen.

Vi fick ordern i början på december, vi gick genast igång med material orders och planering, prefab startade direkt efter helgerna.

Montaget på plats startade vi vecka 7, första veckan bjöd på härligt väder och ett riktigt toppen montage!

Detta var ett mycket tidspressat projekt med många aktörer inblandade, allt på en gång så att säga! Det innebär att alla måste samarbeta och göra sitt yttersta för att alla skall kunna göra sitt.

Vi hade commissioning och besiktning av anläggningen i mitten på Mars, den är provkörd och fungerar felfritt! Den används dagligen för att bunkra LNG till Gotlandsfärjorna!

Vi sammanfattar projektet med en väl utförd prefab, felfri installation på plats, en välfungerade anläggning och en mycket nöjd kund!

Kort sagt. APEX specialité!

Leave a Comment